HomeOver Pierre Lafay
Pierre Lafay, geboren te Parijs, volgde zijn klarinet opleiding in Frankrijk en daarna aan het Prins Claus conservatorium te Groningen. Hij behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus cum Laude, met een onderscheiding voor bijzondere muzikale en virtuoze eigenschappen.
Een bijzondere reputatie heeft hij verworven in het uitvoeren van moderne muziek. Verscheidene componisten schreven werken voor hem die hij tot uitvoering bracht in toonaangevende muziekcentra voor hedendaagse muziek.
Recenter (2007) is de opname die Pierre maakte met zijn Trio Cantorum ( Pierre Lafay klarinet, Martin Grudaj cello, Elena Malinova Piano). Hierop staan enkele bewerkingen van de hand van Pierre Lafay zelf (de vioolsonate van César Franck en het Trio Elégiaque van Sergei Rachmaninov).
8 jaren achtereen wordt hij uitgenodigd in Frankrijk de programmering te verzorgen van het “Festival la clef de la cité ” te Lavausseau.
Als docerend musicus is Pierre Lafay werkzaam aan de Stedelijke Muziekschool en aan het Prins Claus conservatorium te Groningen.

               


deze website is voor het laatst bijgewerkt op 10 april 2012Pierre Lafay | bel voor meer informatie 06 - 549 481 91

124019 bezoekers (204025 hits) sinds 17-11-2008